Droombaan

bulldozer

Ik sta aan de uitleenbalie van een beetje een bizarre bib. Het is maandag en mijn allereerste werkdag op deze plek. Ik neem kaartjes aan van de leners, ga de elpees halen die ze willen, zet hier en daar een stempeltje en geef het materiaal mee naar huis. Er worden ook singletjes gevraagd. Bij de platendraaier ligt een stapeltje muziek, de keuze van het personeel. Momenteel draait iets van Prince. Ik kan niet direct op de titel komen. Plots duikt een man op met aan zijn zij een kind. Hij komt speelgoed uitlenenen. Hé, doen we dat ook? Kennelijk wel. Ik ga op zoek naar vijfentwintig doosjes houten speelgoed – een paardje, een auto, een pa en een ma. Allemaal houten stokjes en blokjes die je in elkaar kunt steken. Ik zeg nog: “Wat een mazzel heb ik toch! Vrijdag ontslagen op mijn oude job en maandag sta ik al aan de balie van een nieuwe bib.”
De wekker scheurt me uit mijn slaap. Kut, nog drie maanden te gaan. En dan werkloos. Niks droombaan.

4 Reacties

 • Even doorbijten schatje. Die droombanen zijn er pas over een paar maanden. Dan zul je die baan vinden (of andersom) en met jouw kwaliteiten ook zeker krijgen. wedduh.

  Aldus kees op 1 augustus '07 om 17:04

 • Dankje poekie. Ik kan me beter richten op de droomreizen die er weer staan aan te komen. De carrière raakt vast wel weer op spoor wanneer dat nodig is.

  Aldus Sarah op 2 augustus '07 om 10:42

 • inderdaad…
  goed gezegd menskes.

  Aldus thomas op 7 augustus '07 om 00:18

 • Hallo Sarah,

  Ook op deze website vinden we je terug

  nog altijd even optimistisch
  reisplannen komen er aan…..

  Aldus Maria en André op 18 november '08 om 23:15

Reageer

Your email is never shared. Required fields are marked *