Een moeilijke dag

boei

“Je kan alleen maar lief zijn voor de mensen rond jou. En voor jezelf, natuurlijk.”

Dat was jouw antwoord op mijn huilende hunkeren naar wereldvrede. Ik worstelde met de schijn-mensrechten-lijkheid van het bestaan. Ik begon de fundamentele goedheid van ons allen serieus in vraag te stellen. Heel af en toe fantaseerde ik over euthanasie voor mijn gekwelde geest en in gedachten trok ik me regelmatig de haren uit het hoofd uit pure onmacht. Daar waar ik geen weg meer zag, liet jij me simpelweg terugkeren op mijn passen. Terug dichter, nog dichter, heel dichtbij. Jij en jouw naasten. Niet de hele wereld. Die is veel te groot voor jou, kleintje.

“Je kan alleen maar lief zijn voor de mensen rond jou. En voor jezelf, natuurlijk. Meer kan je niet doen.”

Zo simpel, zo eenvoudig. Je hebt me toen uit het diep gered met een boei van twee zinnetjes.

Antwerpen, 26.3.2008

illustratie van Mattanja Nuhaan

2 Reacties

  • Woow

    Aldus Mich op 21 augustus '08 om 09:24

  • en waaaw dat ik het geschreven krijg… bedankt, trouwe lezer.

    Aldus sarah op 22 augustus '08 om 21:51

Reageer

Your email is never shared. Required fields are marked *