Nicotine Blues

In de schuif ligt nog een half pakje. Een half pakje ligt er te lonken, te jennen, te smeken om aandacht: wat is nou één peukje? Daarna stop je toch gewoon opnieuw! De levensmoede Cynicus heeft wel oor naar die argumenten. Wat heeft het trouwens voor zin, beaamt hij al. Dood gaan doen we toch. Waarom dan niet lekker doen waar je trek in hebt? Neen, neen, neen! We zouden stoppen. Gisteren zijn we begonnen, over enkele dagen is het ergste achter de rug. De Regelnicht is terug aan het woord. Gelukkig maar. Jammer genoeg komt ook Madam Chagrijn steeds vaker de kamer binnen wandelen. Om bijvoorbeeld even te weten wat jij godverdomme nou al uren op dat kutcomputertje ligt te tokkelen?! Ze marcheert de keuken in, slaat een paar keukenkastjes dicht, stampt eens tegen het leeggoed en maakt liefdeloos een grijs ontbijt. Kleine Boeda slaakt een zuchtje, legt de teddybeer aan kant, plaatst zich op het meditatiekussentje diep in mijn buik en gaat op zoek naar rust. Daar kan geen half pakje tegenop. De lokroep van de peuk wordt met succes in de kiem gesmoord. Dag één hebben we gehad.

6 Reacties

 • Ha, de eerste dag is voorbij! Goed, goed. Het knagende gevoel gaat echt afnemen, alle Madammekes Chagrijn ten spijt. En dan zal je langzaam weer merken hoe de wereld ruikt en smaakt. Dat ruiken is het minste voordeel, trouwens.

  Aldus Kittekat op 22 januari '07 om 11:12

 • Heb Madam Chagrijn naar Benidorm geJetAired. Streepje zon zal haar deugd doen. Zijn wij even van dat gezanik vanaf en kunnen we voortdoen waar me mee bezig waren: stoppen met roken. We zijn ondertussen dag vier. Af en toe sneuvelt er een pakje van zes honingwafels in evenveel seconden. Kin en keel worden ingenomen door bulten. Slechts af en toe welt de hunkering op. Eindeloos mahjong solitaire op de pc rammen schijnt dan te helpen. Een mens moet wat…

  Aldus Sarah op 23 januari '07 om 12:48

 • Hey, wat een knappe site! Ik zal je linken.

  Volhouden Sarah, echt het loont de moeite. Ben zelf al 9 maanden gestopt, het wordt makkelijker, de eerste 3 dagen moet je door en dan …smelt het ‘ikwilroken’ gevoel meer en meer weg en het duurt steeds minder lang.

  Lieve groeten Fredo

  Aldus QbiT op 27 januari '07 om 00:21

 • Dag Fredo,
  De eerste vijf dagen rimpelloos doorstaan en dan ging ik voor de bijl. Helaas. De cynicus heeft gewonnen: what’s the point, doodgaan doen we toch.
  Bedankt voor het linkje!
  p.s. http://www.dickeyorphanage.org kan ook wat aandacht gebruiken… 😉

  Aldus Sarah op 27 januari '07 om 10:19

 • Dag Saar,

  Hele mooie site!Lekker sober, veel plaats, niks geflikker en hééééééééél wit.MOOI.
  Niets dan lof, voor zowel de maker als de schrijfster!
  Tot gauw,
  je broer
  Thomas

  Aldus thomas op 28 januari '07 om 19:34

 • Da’s waar … maar wat heeft dat met roken te maken?

  Volgende keer beter ; )

  En uwen broer heeft groot gelijk, t’is echt ne knappe site!

  Aldus QbiT op 30 januari '07 om 17:09