Rugzeur

frida

De dagen van het in een bolletje rollen zijn weeral voorbij. Plots was het achterover buigen pijnlijk geworden. Ik moest vanaf dan de rug vooral hol maken. Zoals in de yoga zonnegroet. Of zoals lekker op je buik liggen lezen. Hierdoor werd het voorover buigen weer pijnlijk. Het is een beetje mysterieus.

Of bij de tussenwervelschijven is er eentje naar voren én eentje naar achteren geschoven, of één tussenwervelschijf is zodanig beweeglijk dat ie constant over- en weerschuift. Om duidelijkheid te krijgen in deze kwestie moet ik maar eens in zo’n MRI scanmachine gaan liggen.

Ondertussen word ik gekweld door een voortdurend zeurende rugpijn. Staan is niet lekker, zitten dan weer redelijk. Totdat ik terug recht moet, dan schiet er een snijdende pijn door mijn gestel. Liggen is meestal lekker, maar dat gaat niet echt op kantoor. Ik hou me nog even sterk en geef me dan volledig over aan de genade van de bank, de kussentjes en de net-niet overdosis verdovende middelen. Kan ik terug echt de zon groeten, zonder grijnzen.

(illustratie: Frida Kahlo)

3 Reacties

 • Is het niet beter om je ziek te melden en fulltime op de bank te gaan liggen/zitten? Volgens mij gaat het dan wat sneller over. Of ben je nu net begonnen met een nieuwe baan? En dan nog, gewoon ziek melden.

  Aldus Kittekat op 10 juli '07 om 17:01

 • Hoi Kittekat,
  Ben nu fulltime ziek, op de oude baan. Half november is het contract pas afgelopen. Overmorgen in het scanapparatus voor meer duidelijkheid in het tussenwervelgebeuren.

  Aldus Sarah op 10 juli '07 om 18:41

 • OK, goed. Hou ons op de hoogte van het schuivende wervelgebeuren…

  Aldus Kittekat op 10 juli '07 om 21:40

Reageer

Your email is never shared. Required fields are marked *