Unplugged

Afgelopen zondag gingen we iets stichtends doen. Ik had in de plaatselijke cultuurflap een artikeltje gelezen over de luchtkunst van Paul McCarthy. En dat hij een tentoonstelling heeft in het Openluchtmuseum Middelheim. Dus wij naar “AIR BORN/AIR BORNE/AIR PRESSURE”. Lekker artistiek op zondag. Dat hoort erbij als je op het nieuwe Zuid woont natuurlijk. Dan ga je ’s zondags katerverwerkend cultureel doen. Maar voor ik er erg in had, stond ik oog in oog met de grootste opblaasdrol ooit, onthoofde varkens

piggies
-van plastic weliswaar, maar toch- en de kop van Bush. Of een Santa with plug.

santa with plug
Ik vraag aan Keesie of ze nou een zekering bedoelen met plug, maar Keesie verzekert me dat het om een butt plug gaat. En dat ik maar niet moet vragen hoe hij dat nou weeral weet. En zo hebben we het even later over barebacking. Niet dat ik vroeger wist wat het was, totdat een Gronings seksfeestje laatst uitliep op heuse HIV-terreur. Ik vond het eerder klinken als een soort paardrijstijl bij Texaanse cowboys- “Y’all fancy a round of barebackin’ fellas?”. Of een manoeuvre bij het ijshockey. Nou, de expo heeft me danig ontnuchterd, laat dat even duidelijk zijn! En ik maar denken dat we aan cultuur deden. Een schande is het!

-+

4 Reacties

 • Even wat duidelijk maken, ik verzekerde je helemaal niets maar zei meer iets in de trant van “Het zou wel eens mogelijk kunnen zijn dat, misschien, ik weet het niet helemaal zeker, het hier waarschijnlijk om een butt plug gaat”. Maar dit terzijde, ik sprak laatst een kunstkenner die beweerde dat de kunstenaar de ethische dimensies van zijn artistieke vrijheid aan het verkennen is. Hij wil alleen maar een boodschap overbrengen in een taal die iedereen begrijpt. Nou, ik begrijp hier helemaal niets van. Die beelden blijven mij de rest van mijn leven achtervolgen. Ik noem het gewoon ook een SCHANDE!

  Aldus keesie op 15 juni '07 om 09:56

 • Wel wel wel, wil het toch wel lukken dat ook wij daar aan het rondlopen waren…
  Na het stemhokje een frisse neus halen tussen butt plugs en onthoofde varkentjes.
  Moet kunnen!
  De uitslag van die verziekingen: DAT was pas een schande!

  Aldus thomas op 17 juni '07 om 13:25

 • Heeft die kabouter niet gewoon een mooi roze ijsje in zijn hand?

  *probeert naief te kijken*

  Aldus Kittekat op 18 juni '07 om 17:42

 • Vast wel, meisje. Vast wel.
  *draait de ogen hemelwaarts en zucht diep*

  Aldus Sarah op 19 juni '07 om 09:53

Reageer

Your email is never shared. Required fields are marked *